söndag 16 februari 2014

Fröigt värre. Fast på annat sätt

Så himla gott, och lätt, fröknäcke. Ett sånt där man undrar varför man inte alltid har en burk full av. Lika gott till frukost eller soppan som till snax framför filmen. Och väldigt lyxigt eftersom vi ju då inte får gjort det så ofta...

Receptet kommer från en kompis. Var hon fått det från har jag inte en aning. Kanske har hon hittat på det själv?

1 ½ dl majsmjöl
½ dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
½ dl krossade linfrön
½ dl pumpakärnor
Lägg i en bunke och rör runt. Häll över:
1 ½ dl kokande vatten
½ dl rapsolja.
Rör ihop till en deg. Lägg upp på ett bakplåtspapper och tryck ut.

För att få det riktigt tunnt, lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla.

Strö över flingsalt.


Grädda sen i en timme i 150 grader.

Bryt i bitar. Och lägg i en fin burk, det förtjänar det =)

2 kommentarer:

  1. Åh ser riktigt smarrigt ut! Måste testas i framtiden.. =) Och himmel vad mycket du har hunnit pyssla och bloggat sen jag var in här sist..ännu ett bevis på att jag inte varit tillräckligt aktiv i blogglandia på sista tiden.. =/

    SV: Skoj att du gillar te hyllväggen du också..den går ju med all säkerhet göras "tuffare" så den passar hemma hos er också. =)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)