tisdag 4 februari 2014

Smak av sommar

I min frys låg 600 gram minne av sommaren. Vackra rabarber så ekologiskt odlade det går. De bara står där i rabatten och blir större av sig själv för varje år. Nu åkte de i kastrullen tillsammans med citronsaft och en uppskuren vaniljstång.

Koka en stund så allt blir mos. I med citronskal och syltsocker. Koka igen och skrapa sen ur alla fina små vanlijfrön.

Häll upp på väl rengjorda burkar.

Om man ställer dem uppåner blir det än mer tätslutet och marmeladen får en chans extra att hålla sig. Fast så länge kommer den inte finnas kvar ändå!


Receptet hittade jag på internätet, googlade Rabarbermarmelad och hittade det nånstans, minns inte var. Men all cred till upphovsmakaren, marmeladen är fantastiskt god!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)