torsdag 8 maj 2014

Cencurerad

Med hallrenovering bor vi i ett byggkaos. Att så mycket grejer kan få plats i en hall! För de får ju knappt plats i resten av huset. Å inte går det att städa. Så hur gör man då med ett skräpigt kök när det ska visas upp i Fabrikens torsdagstema? Jo, man övar på att cencureeera. Lyckas så där i kvällsmörkret. Men ni slipper stöket och jag står för mina blurriga mobilbilder. Ni får väl använda fantasin för att förstå hur fantastiskt fint det är här ! =)

Förra året renoverade vi köket. Vilket tog ett halvår. Att riva ut och slänga in ett Ikea-kök är inte min grej och inte husets heller. Senast det renoverades var 1946. Och sen lades det till lite på femtiotalet. Och på sjuttiotalet. Och alltihop har hållt sen dess. Det är ju trä rakt igenom. Jag ville ha kvar allt. Med lite förbättring och uppfräschning av ett inte allt för trevligt gaaaammalt avlopp. Så alla överskåp och de flesta underskåp behölls och målades om. Med linoljefärg såklart. 

I köket fanns 6 dörrar. Alla försedda med masonit och ädelträdsmålning. Allt enligt högsta modet då. Nu, njäää. En byggdes bort, två hakades av och hamnade på vinden, en blev anslagstavla med griffeltavla och magnet. Den femte är en skjutdörr som mest är indragen. Bara en finns kvar nu och tillsammans det andra är den riktigt snygg! Dock inte på bilden för den är för mörk...

Lite mer bänkyta på ett hörn gav ett annat att fylla med roliga och praktiska saker.


Och i fönstrena trängs växterna. 

Salig blandning arvegods, loppis och nytt. Samma originella tanke som alla andra men helt unikt ändå. 
Och köksfläkten! Får inte glömma köksfläkten! Timmern fungerar inte längre men visst är den kool!

Fler kök finns på Fabriken =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)