måndag 12 maj 2014

Efter fem år

Jag har hört talas om att det ska finnas ett byggföretag som heter "Sista listen". Och utanför Sötastes lägenhet står en liten lastbil med företagsloggan "Orkar inte". Två så smarta företagsidéer! För i slutet av renoveringen vill man ju bara bli klaaar. Och det men missar och upptäcker sen får bli gjort en annan dag. Ett annat år, ett annat liv.

Det är fem år sen jag och pappa renoverade badrummet och sovrummet. Fem år sen jag planerade och instruerade elektrikern vart lamporna skulle sitta. Jag hade inte hittat rätt lampor än så elen drogs och blev taklampsuttag. Och där slutade det. Kunde ha slutat om det inte vore för en hallrenovering. Vi hittade alla eluttag och strömbrytare vi ville ha. Men inte taklampsuttaget. Det fanns bara vita fast vi vet att det finns svarta! Det sitter ju sånna i badrummet och sovrummet... 

Just ja! Det sitter ett i badrummet och ett i sovrummet som inte används!!! Om man fixar lampor dit och får tummen ur så kan man ju ta de till hallen...

Sagt och gjort så blev det gjort. Och lamporna behövde vi inte leta efter så länge. När jag förklarade för pappa vilken typ av lampa jag tänkt mig gick han ut i lagårn och hämtade några olika. Det blev en runt till badrummet. Samma typ som sitter ovanför handfatet sitter nu i duschdelen.


(Inte så nära att den blir blöt)

Till sovrummet blev det en annan version. 

Den fick kopplas med en liten sladd till uttaget. Men det gjorde inget för det var ju bara ett uttag som behövdes till hallen. 

En himla massa pyssel och återbruk! Mitt bidrag till Klockarbarns Återbruksutmaning den här vecka. Hitta fler bidrag på hennes blogg.

6 kommentarer:

 1. Har också en pappa med resurser:-)

  SvaraRadera
 2. Attans bra med bra pappor! =)

  SvaraRadera
 3. Pappor är bra , fint det ser ut .

  SvaraRadera
 4. Fina lampor din pappa trollade fram från lagården!! Snygga uttag också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag insåg att min kära pappa är väldigt bra på återbruk och återanvändning.

   Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)