onsdag 18 juni 2014

En braaa idé

Kanske inte ett helt korrekt bidrag till Klockarbarns återbruksutmaning. Men en kreativ tolkning och allt som används en gång till istället för att slängas är ju bra! 
Ibland slår snilleblixten till. Senaste vi gjorde smoothie på banan, nektarin, mango, hallon, apelsinjos och ingefära blev det en del över. Man kan såklart ställa in det i kylskåpet och äta senare. Men man kan också hälla upp det i en mugg och ställa in i frysen. Då har man ju fruktglass!

Dessutom väldigt lämplig glass till en som inte bör äta socker. Inget tillsatt alls så då är det faktiskt nyttigt att äta glass!

6 kommentarer:

 1. Äta smoothie? Den är väl flytande? Eller frös ni bara in den flytande smoothien så att man kunde äta den sen? Det var ju smart iof.. Haha! Fast det brukar aldrig bli nåt över när jag gör smoothies... =)

  SvaraRadera
 2. Dn här är frusen, attans gott. Å den blev över från en frukost när vi hade en himla massa annat gott att äta oxå. Annars brukar det inte bli så mkt över i vanliga fall.

  SvaraRadera
 3. Frozen yoghurt har jag ätit men inte frozen smoothie. Borde prova. Ser gott ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev väldigt hårdfrusen. Men om man gör den i glassformqr blir den nog helt kanon!

   Radera
 4. Har du testat att mixa frusen banan? Kan smaksättad med det mesta. Jag är intresserad av raw food men av någon anledning blir det mest det fikaliknande som jag gör ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, testat nån gång och gjorde chokladglass. Gott! Men för det mesta hamnar bananerna i magen innan de blir mogna nog att frysa in.

   Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)