onsdag 4 juni 2014

Garderoben

Nu börjar det hända saker igen. Hallen har legat lågt ett tag igen i väntan på mer färg. Och motivation. Men nu finns färg och, typ, motivation. Så vi började på garderobsdörrarna. 

De är slipade sen tidigare. Nu torkade vi av dem med fuktig trasa och slipade dem en gång till. Fukten får träet att resa sig. Och nu är det bortslipat innan det reser sig av fukten i färgen.

3 kommentarer:

 1. Det där med att fukta träd och slipa lärde min händige pappa mig men sen sa en träslöjdslärare att det har ingen betydelse för trät kommer att resa sig lite ändå oberoende av hur mycket man fuktar och slipar innan. Har dock inte vågat testa ofuktat så vet inte vem som har rätt. Har du testat att hoppa över momentet med att fukt och sen slipa igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är det första jag fuktar och slipar. Allt innan har jag målat direkt. Tycker inte det reser sig så värt mycket om man hoppar över att fukta och slipa. Men det borde ju bli bättre. Kan ju inte finnas hur mycket träfibrer som helst som kan resa sig. Och nu har vi fått bort en drös.

   Radera
  2. Enligt trässlöjdsläraren så kommer det översta lagret träfibrer, och det blir ju hela tiden ett nytt översta lager, alltid att resa sig. Men jag vet som sagt inte. De saker som min pappa har gjort är väldigt mjuka att röra vid. Kanske det handlar om fuktandet, kanske det handlar om att han sandpapprat rejält.

   Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)