lördag 14 juni 2014

Vitt är finare än guld

I vardagsrummet satte farmor och farfar upp en ljus medaljongtapet med lite guld i. Jag tror att jag minns det så jag tror det var tidigt på 80-talet.

Å ena sidan gjorde den inte lika mycket väsen av sig som en del av de andra gamla tapeterna i huset. Å andra sidan var den anskrämligt ful. Förra sommaren köpte vi väldens underbaraste soffa på Blocket. Med det kändes inte så kul att göra fint runt den när allt lixom drogs ner av tapeten. 

Vi mutade med grillning och trevligt sällskap och la våra huvuden fint på sned. Så kom det vänner med målarkläder och arbetsvilja. 1:a Sergant Rosa kom ända från andra sidan, en Krabba gick från bussen, Blivande veterinären band fast Prime vid ett träd och Norrlänningen förgyllde vår arbetspaus.Sen var det vitt. Först lite väl vitt. Sen väldigt fint vitt.


Kändes så grymt gött att riva bort pappen och börja ställa tillbaka saker. Och så fort och roligt det gick med en massa hjälp! Tack ni underbart fina!


2 kommentarer:

  1. Nej men va snyggt det blev! Snyggt med en vit öppen spis också. Ska bli kul att se på midsommar =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte ens pappa kunde komma ihåg varför de en gång valde att måla teglet i den öppna spisen i en tegelfärg med vita skarvar. =P

      Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)