torsdag 24 juli 2014

Bridgebordet som blev ett brädspelsbord

Efter många övertalningar så kommer jag som är kallad Sötaste gästblogga detta inlägg.

Vi var på secondhand för massa månader sedan när det var mörkare och kallare.
Jag hittade ett jättefint bridgebord som dock var trasigt i både lister och duk. Men det kan man ju faktiskt fixa om man lägger ner lite tid och kärlek. Det bästa med det är ju att man kan få det precis som man vill ha det....

Så det som var är att ta bort duk med mm
 Duken satt fast med massor med nubb och spik. Listerna med skruv så det var bara att börja.
 En skruvmejsel och avbitartång var smidigt.
Duken var helt slut och det satt hur mycket damm som helst i den.
Jag pratade om att nu kan man ju bestämma helt själv hur det kommer bli. Grönt är ju en jätte vanlig färg på spelbord. Tråååkigt.

Så vi började med att köpa lister att kapa upp. Svarta blev dom såklart....
 Duken blev lila. Mycket roligare och trevligare. Jag satte även en mellanduk under för att få lite svaj på underlaget. Häftpistol är bra grejer när man sätter fast dukar.
Sen var det att förborra så att lister inte spricker. Och även så att det lätt går att ta loss då duken kommer att bli trött efter flitigt användande och behöver bytas ut.
Det som var den största utmaningen med detta fixande var att hitta de rätta hörnen. Då det är ett fällbord så kommer det oftast stå på en kant mot väggen hos oss. Tråkigt då om listerna pajar. Det strålande lösningen ät ju såklart metallhörn. Jag hade en mycket tydlig vision om hur dom skulle se ut. Det gick inte överhuvudtaget att hitta. Var hos specialister men inget. Så var vi en dag på pryldagistet för att köpa vinkeljärn till trädgårdslandet och simsalabim där var dom :D

 Skruvarna viktiga dom med. Så dom blev beställda på en byggnadsvårdshemsida. Skall man göra nått så är det roligare att göra det ordentligt .
 Här har vi bordet i dess helhet. Jag kan säga att jag är inte så lite stolt över det då det är mycket jobb nedlagt men vi nu har ett strålande bord att spela brädspel på då alla når mitten och får plats.
Sen att det inspirerar gäster så mycket att dom köper ett mahjong är inte illa heller :D
(mycket spännande spel kan jag säga. Rekommenderas varmt.)
Jag tackar för mig ni får ha det underbart. / Ufot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)