fredag 18 juli 2014

Dagens outfit! För en vecka sen alltså...

Vårt första mål på vår semesterriadtrip förra veckan var Hova. Det var medeltid och Riddarvecka som drog. Förra sommaren hade vi det helt fantastiskt underbart i Visby under medeltidsveckan där. Så mycket stämning, massor av vänner och roliga saker att titta på. Vi hade inte varit med och lekt medeltid innan och det gav helt klart mersmak. Så i år kollade vi upp medeltidshappenings på närmare håll och fann Hova. Oooo, najs. 25-årsjubileum och allt. Måste bli bra! 
Eee, blev det inte. Kanske lite orättvist att jämnföra med Gotland. Men sanningen är att våra förväntningar och Hova stämde inte överens mycket. Det var mer som Hova kulturkalas med medeltidstema. Man märkte hur hela stan var ute och levde upp. Många hade letat bland utklädningskläderna och hittat nått, typ medeltid. Och det var riktigt najs! För dem. Vi var ute efter nördar med tidsenlig korrekthet och känslan av att förflyttas 6-700 år bak i tiden. Och det fanns inte där. 
Men attans vad snygga vi var!

Får väl erkänna att helt så snygga var vi inte. Bilden är tagen i Kusins trädgård på vägen hem. I Hova var det 30 grader varmt så våra nysydda tunikor och struthättor i ull lämnade överhuvudtaget inte bilen. Men vi kunde ha varit precis så här snygga!

Och för att inte totaldissa Hova kan jag berätta att tornerspelen var HELT fantastiska. Harreligen vad jag skrattade, tjöt och hejade! Får ni möjlighet att se en gycklargrupp som heter Pest och Kolera nångång, gör det. Underbart roliga och skillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)