onsdag 23 mars 2016

Pappas pyssel

Vi älskar när vänner kommer hit och ännu bättre är det när de stannar och sover över. Soffan i vardagsrummet är stor och mjuk och fungerar utmärkt att sova i. Under soffan har vi lådor med gästsängkläder, gästhanddukar, mörkläggningsgardiner, täcken, kuddar och ett draperi till köksdörren för att ge lite avskildhet. Vi vill ju inte bara att folk sover över. Vi vill också att det ska vara bekvämt för de som sover över. 

Ibland känns det inte riktigt som att soffan räcker till. Många gäster. Flera nätter. Eller att soffan kan vara för mjuk och brädorna under dynorna känns. Så för ett par år sen fick vi en idé i en mängd av massor av andra idéer. Varför inte inreda rummen på Källarvinn? Kläckte idén för pappa och han fnissade åt den. Sen tröttnade han på att hugga i skogen. Och jag vet inte om det är ett släktdrag, men att inte vara sysselsatt är inte ett alternativ. Så helt plötsligt hade han satt igång att bygga. 

Rummen har timmerväggar och trägolv. Men lite hål ut till den oisolerade delen där det en gång för länge sen var en murstock. 

Liggande råspont på väggarna. Skulle Ernst ha gillat. Och mer isolerat än så är ju inte vårt hus så det borde räcka en bit. 


Med lister och vit spärrfärg ser uthuset ut som något beboeligt. Och det som började med att rum blev snart båda...

Golv och väggar ska få mer färg och vad vi gör åt englasfönstrena vet inte än. Men nån gång i sommar kommer vi kunna erbjuda en gäststuga med riktiga sängar, avskildhet och möjlighet att breda ut sig så mycket en vill. Så komsi, komsi!!! Kom och sov över. =)

5 kommentarer:

 1. Vilken skillnad! Jag tycker det var vackert innan med det gamla trät men nu ser det ju ut som man kan bo där. Men vad är källarvinn? Nytt ord för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källarvind heter det egentligen. Men med lite dialekt blir det Källarvinn och det känns mycket roligare att skriva.
   Det är något som tydligen ska vara lite typiskt för en här sidan av Sverige. De byggde en matkällare i en sluttning. Vår ligger helt under jord på tre sidor. Ovanpå byggdes ett hus. Som då alltså blev en vind uppe på källaren. Även fast det ser ut som ett vanligt hus med, i vårt fall, två timrade rum och ett med bara brädväggar. Dessutom finns det en liten vind till under taket. Källarvindsvinden? Får väl ta kort på huset och blogg om nån gång....

   Radera
  2. Spännande! Aldrig hört talas om en sådan bygnad tidigare. Smart sätt att isolera både upp och ned.

   Radera
 2. Men gu så fint det blir! Å så praktiskt! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst! Han vet vad han gör, den där pappan. =)

   Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)