torsdag 14 april 2016

Såpigt

Ett gammalt hus har såklart trägolv. Såpskurade. Gråa och vackra. Nånstans därunder plastmattan i vardagsrummen vet jag att de finns. Och under det nya linoleumgolvet i köket. Men i kök är det inte så lätt med trägolv så det fick bli nytt, svanenmärkt linoleumgolv. Och hallen var det gamla bortrenoverat sen tidigare, så inget gammal golv men väl ett nytt. För vi hade några kvadrat över från sovrummet. 

En kan diskutera trägolv i en hall. Där är hårt slitage och trä är mjukt. Men om det ändå inte gör något att det ser använt ut så är det enbart vackert. För säkerhets skull köpte vi en stor matta att ha precis innanför dörren. Den tar allt grus och skyddar mot snöiga skor. Den skyddar även golvet mot solljus. För träet är levande och förändras av tid och ljus och användning. Ja, förutom under mattan få...

Vi tycker den mörka, mer gråa sidan är finast. Vilken tur, för det är den som syns.  

2 kommentarer:

  1. Gillar också trägolv. Vi blev helt kära i en lägenhet bara pga golvet. I övrigt var den inte alls något för oss men vi pratar fortfarande om de breda och långa plankorna som gick genom hela lägenheten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Drömmen vore ett sånt där trägolv som är gjort av hela brädor. Breda som du skriver och kilformade för att inte slösa någon del av trädet. Aaaaa =)

      Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)