lördag 2 juli 2016

Det där med mossar

När det kom till kritan igår kväll, efter en veckas jobb och med en stoooooor längtan efter semester och bara ledigt, var jag inte så sugen. Som två heltidsjobbande orkar vi inte riktigt med helg efter helg med åka iväg och aktiviteter.
Men min tvilling från gymnasiet skulle ju vara där. Och 21k flack bana uppe på Hunneberg lät ju riktigt najs. Skog, stig och obanat. Min dröm jue som jag inte får till här hemma. Jag känner bara till några kilometer stig så det blir mest grusväg. 
Dessutom hade jag berättat för alldeles för många att jag skulle springa. Svårt att banga då....

Jag drog med mig 77årig pappa till Skogsvargarnas trailrun. Eller han drog med mig för han körde. Och det blev så bra. Tack vare att banan var just flack höll jag ett högt tempo. I min värld högt. Men det var en hel drös som såg så där sjukt vältränade ut som höll samma tempo. Som tillexempel en barndomskompis man som jag höll bakom mig i 18 kilometer. Bra för egot. 
Efter just 18 kilometer tog all extra energi slut. Jag fortsatte i typ samma tempo men han ökade och försvann ur sikte. Fram till 18 km kändes det lätt och som att jag hade ett tempo jag kunnat springa hur långt som helst i. Sen tror jag det var dålig matdisiplin som ställde till det. Frukosten var bra, men sen blev det inte att jag åt mer. På andra vätskan fanns choklad och saltgurka som åkte ner. Men jag borde ha tagit mer än bara vatten på tredje och sista vätskan också. Reserven tog helt enkelt helt slut och benen skakade när jag kom i mål. 

Trots det är jag grymt nöjd med en tid på 2:17:30 (enligt Runkeeper). Jag gav verkligen allt jag hade och jag sprang 21 kilometer!! Längre än jag nånsin sprungit. Alla, ALLA kläder var svettiga efter. Strumporna åkte i papperskorgen för dem var det hål i. Och alla blöta mossar krävde en disk av skorna...

Ikväll firade vi att jag är så attans grym, att det är lördag, att Sötaste haft en bra dag utan lera upp till knäna. Det blev tapas a'la oss. 
Vitlöksbaugett från frysdisken, champinjoner fyllda med färskost, plommontomater, salami, älgkorv och potatissallad. Till efterrätt en himla massa körsbär. 

2 kommentarer:

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)