tisdag 9 augusti 2016

Tio dagar i tält

Sötaste skötte bilduppladdning på FB. Jag tänkte att jag skulle blogga. Tänkte. Men gjorde en massa annat istället.

Vi åkte till Öland. Hittade en liten, mysig camping på södra östkusten. Nära till Alvaret och långt ifrån den färgglada hysterin i norr. Vi hade den ena djurupplevelsen efter den andra. Duvorna dekorerade vårt tält, småflugorna hindrande bad i Östersjön. Jag fick flytta på en häst som parkerat sig mitt på vägen och skrämde slag på en HJORD av kor när jag försökte springa över det där Alvaret. 
Vi var bjudna på det mest fantastiska bröllopet. Omringade av Eketorps borg och med gäster i medeltidskläder. Vi underhölls av tre små grisar som rusade runt och gjorde allt för att komma in i området som var reserverat för bröllopet. 
På vägen hem såg vi den finaste räven. Undra om den var kompis med de hundratals starar som flockades på kvällarna. Eller med sälen som lät sig observeras nere vid Långe Jan. Den hade det lika bra som korna som badade. 

Efter alla djur, bröllop, borgar och slott åkte vi vidare till Danmark. Jag har aldrig kört bil utomlands innan. Och byggt upp en väldans bild av hur otäckt det är. Med en dålig karta och ett bra kartminne hittade vi campingen utanför Köpenhamn ganska lätt. Men mina knän var ändå rätt skakis. Det var inte svårt att köra, men annorlunda. Skönt med en promenad sen. En dag i Köpenhamn där vi gick till fötterna skrek. Jag shoppade flummiga byxor och vi var på Tivoli. Sen vidare till Aarhus. Aarhus vill jag absolut tillbaka till. Vi var på Kvinnomuseet (rekommenderas starkt!!) och i Den gamle byn. Vi bodde på världens finaste camping och jag sprang runt den i lummig bokskog. I Aarhus kan en göra mycket, får återkomma om det. 

Sista stoppet blev Hirtshals. Fyr och Bunkermuseum. Hamn och båtar. På natten vräkte regnet ner och vinden ryckte och slet i vårt tält. Vid ett uppehåll gick jag ut för att kolla alla tältlinor. Över havet var det helt svart. Och fyren i närheten lyste upp campingen. På morgonen efter när vi packade ihop hade en av tältpinnarna spruckit. Sista morgonen. Vi tryckte in ett blött och lerigt tält i bilen. Sen åkte vi till Skagen för att fördriva tid. Båten hem gick först på kvällen. 

Vi tycker om vårt tält. Och reser så bra tillsammans. Det är underbart att komma hem igen till tvättmaskin och katten. Och det kommer vara underbart nästa gång vi tetrispackar bilen igen och ger oss av. 

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där med lyckan både i att bege sig och i att komma hem. Härligt fångat i både bild och ord.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sån tur en har som faktiskt har möjlighet att uppleva båda!

      Radera

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)