söndag 28 maj 2017

Mellan vardagen

Jag älskar våran vardag. Vi jobbar, kommer hem, fixar mat och landar i soffan. Ibland känner vi oss så evinnerligt tråkiga. Och jag älskar det. För det är vårt tråkighet. Vår vardag. Precis där jag vill vara. Att sträcka lakanet när jag bäddar så att du får krypa ner i en slät säng. När du har förberett mitt te till frukost. Det där lilla, det där enkla, det där som en kan se som vardag och tråkigt eller vardag och tryggt och tillsammans och alldeles, alldeles... underbart! =)

Sen kommer de där andra dagarna. De lediga i sol och värme och fulla av idylliska blogghändelser och vackra bloggbilder. Det där som får en att fyllas av lyckorus och funderingar, kan en verkligen ha det så här bra? Vi hänger upp hängmattan jag köpte i Bolivia. Fast jag är inte så bra på att ligga där speciellt länge. Det finns ju ogräs att rensa! Och växthus att bygga och rosor att plantera. Och ägor att inspektera. Jag övar på det där sista. Gäller att vara förberedd den där dan när jag även juridiskt har ägor att inspektera. 
Växthuset är nu inramad och står stadigt. 

Majsplantorna står vingligt i en av de nybyggda lådorna. 

Frön som ska bli brytsockerärtor, spenat, mangold, sallad och gulbetor tar tid på sig att gro. Katten tror att vi har byggt extra fina toalådor till henne. Jag täcker sådden med ris för att hon inte ska kunna krafsa fröna åt alla håll och kanter. 


Löken och potatisen ser desto bättre ut!


I krukorna växer fikonträdet och violerna finfint. Violer är sååå mycket finare än penséer. Massor av blommor och de håller sig täta och fina. Jag gör smoothie och vi sätter oss i silen och äter. 

Sen kom regnet. Det så attans välbehövliga. Så nu får ogräset fortsätta att härja i de där andra rabatterna. De en inte bloggar om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)