lördag 20 maj 2017

Står pall

Förra sommaren var vi ute med tältet i tio nätter. Det var det längsta sen det där lilla scoutlägret på Rinkabyfältet 2011. Först var vi på Öland. Fina vänner hade bjudit in till bröllop och vi hittade en fin camping på södra östkusten. Vi njöt av Alvaret, kor som badade och små vägar att köra på. Och förfasades över trängseln längre norrut. Sen drog vi över till Danmark. Jag köpte pösiga byxor i Köpenhamn, vi förlovade oss i Århus och tältet gick sönder i Hirtshals. Sista natten regnade det hårt och vinden skakade tältet. När vi packade ihop på morgonen hade en tältpinne spruckit. Då och där kändes det symboliskt. Tältet gav upp, det var dax att åka hem. Sen har vi diskuterar fram och tillbaka om vi skulle köpa nya pinnar eller nytt tält. Det var ju ett så bra tält. Och en sån liten del som var trasig. Vi har trivts så bra i planlösningen. Fyramannatält med en stor kuppe som går att dela av till två. Vi kunde breda ut oss, få plats med ryggsäckarna och andas mycket luft. Absiden med ståhöjd var stor nog att laga mat och äta i om vädret ute jävlades med en. Alla andra fyramannatält vi hittade hade istället absiden i mitten med två små sovkuppar i varje ände. Så vill vi INTE ha det. Jag har sovit ett sånt Primus och innertältsduken hängde ner på den som låg innerst. 

Så allt talade för nya pinnar. Tills Sötaste letade runt ett varv till. Helt plötsligt hittade hon mängder med tält som var rätt! Bland annat ett danskt som utlovade särkild hållbarhet för hårt väder. Klick, klick och hem kom det.

Vid första titten känna det som att det håller vad det lovat. 
De där pinnarna behöver mer än en blåsig natt på Nordjylland för att spricka!! Vi testade att sätta upp det så fort gräsmattan var torr. Finfin serru! Många detaljer som visar på att det här är ett hållbarare och mer genuint tält. Najs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar, det gör mig jätteglad =)